Слијепи путници из Нигерије преживјели 4 дана без хране и воде, стигли у Бразил

Танјуг
Foto: Илустрација

САО ПАОЛО- Четворица нигеријских слепих путника који су прелазили Атлантски океан у малом простору изнад кормила теретног брода који је путовао за Бразил, прежвјели су четири дана без хране и пића, прије него што их је спасила бразилска федерална полиција у луци Виторија.

''Било је то ужасно искуство за мене. На броду је било јако тешко. Тресли смо се од страха. Али, ту сам'', рекао је један од Нигеријаца који су стигли у Бразил, 38-годишњи Фенкгод Опмипо Јеје, који се тренутно налази у склоништу католичке цркве у Сао Паолу, преноси Ројтерс.

Четворица мушкараца су рекла да нису знали куда се брод запутио, и да су мислили да ће стићи до Европе, и да су били шокирани када су схватили да су се нашли у Бразилу, на другој страни Атлантског океана.

Ројтерс наводи да су Јеје и његов сапутник Роман Ебимене Фрајдеј, поднијели захтјев за азил у највећој јужноамеричкој земљи.

''Молим се да се влада Бразила сажали на мене'', рекао је Фрајдеј, који је раније већ покушао да побегне из Нигерије бродом, али да су га локалне власти ухапсиле.

Обојица су навела да су им економске потешкоће, политичка нестабилност и криминал оставили мало избора осим да напусте своју родну Нигерију, која има дугогодишњи проблем са насиљем, сиромаштвом и готово ендемским отмицама.

Свештеник у склоништу у Сао Паолу, Паоло Парисе, је рекао да се сусретао са многим слепим путницима који су стизали у Бразил, али да никада није чуо за некога ко је прошао тако опасан пут.

"Њихово путовање свједочи о томе колико су људи спремни да оду у потрази за новим почетком. Раде незамисливе и веома опасне ствари'', рекао је свештеник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана