Скривио двије саобраћајке, па се од полиције 30 сати крио у канализацији

ГС
Скривио двије саобраћајке, па се од полиције 30 сати крио у канализацији

КВИНСЛЕНД - Човјек је првобитно рекао властима да је сишао у канализацију да пронађе свој телефон, али је полиција Квинсленда открила сасвим другу причу.

Невјероватна ситуација догодила се у Аустралији. Ватрогасци су у понедјељак ослободили 38-годишњака након што је провео више од 30 сати у мрежи подземних цијеви у Бризбејну, преноси "ББЦ".

Разлог? Мушкарац, који је учествовао у двије саобраćајне незгоде, дан раније се склонио у канализацију да би се сакрио од полиције.

Пролазник Џејмс Лингвуд обавијестио је полицију у понедељак да је мушкарац заглављен у канализацији у аустралијском граду Бризбејну.

Био је заробљен у подземном систему цијеви више од 30 сати и био је до кољена у води када су ватрогасци уклонили плочу како би могао да изађе. Бјегунац је задобио неколико огреботина и на крају је лијечен од хипотермије.

Он се крио тамо да би побегао полицији након што је у недјељу изазвао двије саобраћајне незгоде. Најприје се аутомобилом закуцао у полицијско возило, а потом и у други аутомобил, нанијевши лакше повреде возачу.

Затим је осумњичени наводно искочио из свог аутомобила и отишао са лица мјеста пјешке, прије него што се склонио у канализацију.

Џејмс Лингвуд је за "Цоуриер Маил" рекао да је први пут разговарао са човјеком у недјељу након што је чуо глас који долази из одвода.

"Чинило се да је добро и рекао је да може да изађе одакле је ушао, па сам га оставио самог", рекао је.

Али у понедјељак, када се вратио на исту локацију, одлучио је да предузме нашто након што је поново чуо човјека на истом мјесту, преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана