Скоро 6.000 домаћинстава у Аустрији и даље без струје послије снажне олује

GS
Foto: Printscreen

Скоро 6.000 домаћинстава у аустријској покрајини Тирол још је без струје након снажне олује која је погодила овај крај у уторак послијеподне, објавио је мрежни оператор Тинец.

Око 18.000 домаћинстава било је без електричне енергије у најгорем периоду, а данас је без струје још око 5.700 домаћинстава.

Олујни удари су достигли максималну брзину већу од 160 километара на сат. Путеви и жељезничке пруге су затворени због срушених стабала.

Жељезничка пруга преко превоја Бренер према Италији повремено је била погођена, али је најмање једна пруга поново отворена у сриједу ујутро, саопштиле су Аустријске савезне жељезнице.

Аустријски предсједник Александер ван дер Белен требало је да путује возом на отварање годишњег оперског фестивала "Брегенц", али је морао да пресједне у аутомобил због временских неприлика. Шеф државе је у видеу захвалио свима који су му помогли.

Двије жичаре су затворене у уторак увече у планинској савезној покрајини Салцбург након што су у грмљавинском невремену срушена стабла. У Ваграину, у истој покрајини, спроведена је акција спасавања 144 људи из гондола, пренио је Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана