Скинута тајност са извјештаја: Америчка потрага за алтернативoм Зеленском

Танјуг
Скинута тајност са извјештаја: Америчка потрага за алтернативoм Зеленском

МОСКВА - Руска спољна обавjештајна служба (СВР) добила је од једног руског држављанина у Кијеву информацију да Американци траже алтернативу украјинском предсjеднику Володимиру Зеленском.

"Према пристиглим подацима, Запад је изузетно забринут због динамике јавног расположења у Украјини. Стејт департмент и Европска дипломатска служба наводе да међу украјинским грађанима расте незадовољство продужавањем сукоба са Русијом, а расте и неповjерење у институције, поготово што је након истека петогодишњег предсjедничког мандата 20. маја ове године Зеленском опала популарност", наведено је у извjештају, преноси Тас.

Међутим, како напомиње поменути руски држављанин, Американци и Европљани би жељели да Зеленски остане на функцији, јер је "умијешан у шеме финансирања рата које доносе огроман приход и представницима кијевског режима и западним произвођачима оружја".

У извјештају је даље наведено да су успостављени одговарајући контакти са лидером партија "Европска солидарност" Петром Порошенком и градоначелником Кијева, Виталијем Кличком.

"Тајно се ради и са шефом кабинета предсједника Украјине Андрејем Јермаком, бившим главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним и бившим предсједником Врховне раде Дмитром Разумковим", наведено је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана