Скандалозни испади политичара

Танјуг
Foto: Илустрација

БРИСЕЛ - Бриселски Политико направио је листу од шест политичара који су се током каријере "лоше понашали" и у свом понашању отишли "предалеко".

У прегледу портал је обухватио политичаре који су у последњих неколико година имали најлуђе и најскандалозније испаде.

Последњи у низу испада, имао је посланик италијанске десничарске "Браће Италије" Ђорђе Мелони, Емануеле Поколо је током новогодишње забаве пуцао из пиштоља и том приликом ранио једног од гостију у ногу.

Поколо је признао да пиштољ припада њему, али је тврдио да није пуцао из њега, што није било довољно увјерљиво, посебно када се позвао на посланички имунитет одбијајући да прође барутну пробу.

Инцидент је изазвао негодовање, не само против Покола, већ и код Мелони и њене странке, а опозиција је позвала премијерку да нешто предузме због чега га је суспендовала.

Портал наводи да листа не би била потпуна без "најозлоглашенијих политичких дивљака", попут покојног Силвија Берлусконија за кога се наводи да је био уплетен у низ скандала и контроверзи током свог живота.

Како се наводи, његове раскалашне сексуалне журке "бунга бунга" у његовој вили у Аркору у близини Милана биле су међу најозлоглашенијим, а за њих се сазнало 2010. године када је тадашњи премијер позвао полицију тражећи да се ослободи 17-годишња Мароканка Карим ел Махруг, која је ухапшена у Милану због сумње да је крала  накит.

Испоставило се да је она била трбушна плесачица и да је осумњичена сексуална радница која је тврдила да је примила 10.000 долара од Берлусконија.

Берлускони је првобитно проглашен кривим да је Ел-Махроуг плаćао за сексуалне услуге док је била млађа од 18 година, али је у жалбеном поступку пресуда поништена.

Наредни на листи је бивши британски премијер Борис Џонсон који је током ванредних мјера уведених због пандемије корона вируса 2020. и 2021. године организовао нелегална окупљања на државној имовини.

Он је организовао, поводом рођендана, окупљање у башти, божићне забаве и две журке за особље уочи сахране принца Филипа, а британски медији су тада преносили да су запослени у Даунинг стрит доносили пуне кофере вина.

Такође, током пандемије 2020. године мађарски посланик Јозефсајер, члан десничарске владајуће партије Фидес, ухваћен је на забави у Бриселу.

Полиција је на скупу пронашла 25 голих мушкараца, а Сајер је ухваћен у покушају да побјегне са ранцем пуним наркотика. Због тог великог скандала, он је поднио оставку на мјесто европосланика.

Политико преноси и да не долазе све развратне политичке странке на насловне стране због оружја, дроге или сексуалних радница, већ да у неким случајевима доспјевају због мокрења на погрешном мјесту.

То се догодило прошле године на прослави 50. рођендана тадашњег белгијског министра правде Винсента Ван Куикенборна, када су тројица министрових гостију, позвана у његову кућу да прославе ту прилику, ухваћена надзорним камерама како уринирају на полицијске комбије паркиране код министровог дома ради његове заштите.

Ван Куикенборн је инсистирао да није знао шта су његови гости урадили полицијским комбијима, али на снимцима објављеним на мрежи види се како министар излази напоље око четири сата ујутру, стоји на тротоару, нагиње се уназад и прави препознатљив гест који су многи протумачили као "претварање да мокри".

На листи се нашао и бивши француски министар финансија  и бивши генерални директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс-Кан који је 2011. године оптужен за сексуални напад.

Оптужбе су на крају одбачене, али се Строс-Кан касније поново нашао у правним проблемима када је оптужен за организовање сексуалних забава са сексуалним радницама.

Он је негирао да је знао да су жене укључене у журке биле сексуалне раднице, и рекао да су његове навике на журкама биле увелике преувеличане с обзиром да је организовао "само" 12 сексуалних забава за три године.

Строс - Кан је ослобођен оптужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана