Скандал у америчком Сенату, испливао експлицитни снимак

ГС
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Запослени у Сенату, који је оптужен да је снимио себе како има сексуалне односе у сали за саслушање у Конгресу, пријети тужбом након што је добио отказ.

"Експлицитни снимак, који је објавио Дејли Калер у петак, приказује два мушкарца како имају односе у, како се вјерује, у сали за саслушање 216", пише Гардијан, преноси Б92.

Спекулише се да је један од мушкараца на снимку Ејдан Месе-Церопски, помоћник сенатора Бена Кардина из Мериленда.

Из канцеларије сенатора Кардина су рекли за Политико да "Ејдан Месе-Церопски више не ради при америчком Сенату".

Полиција у Капитолу је саопштила да је упозната са случајем и да се ствар испитује.

Сала у којој је наводно снимљен експлицитни садржај свијету је позната по више историјских догађаја. Наиме, овде су саслушавани сви у вези са случајем 11. септембар, а у овој просторији је и Џејмс Коми, бивши директор ФБИ, свједочио о Доналду Трампу 2017.

Такође, тадашњи лидер већине у Сенату Том Дашл је баш у овој просторији примио писмо са антраксом у октобру 2001. непосредно послије терористичких напада 11. септембра, преносе Независне.

У свом посту на ЛинкедИну, Церопски није помињао директно видео снимак, али је навео да пролази кроз тешке тренутке.

"Иако су неки моји поступци у прошлости показали лошу процјену, волим свој посао и никада се не бих односи са непоштовањем према свом радном мјесту. Сваки покушај да се окарактеришу моје радње на други начин су измишљене и ја ћу истражити које правне опције су ми доступне", навео је у посту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана