Скандал: Руски генерал ухапшен због примања мита

ГС
Foto: X.com

МОСКВА - Јуриј Кузњецов, начелник Главне управе за кадрове Министарства одбране Русије, ухапшен је због сумње да је примио мито, изјавила је Светлана Петренко, портпаролка Истражног комитета Руске Федерације.

Она је рекла да је Главна истражна управа Истражног комитета Русије покренула кривични поступак против Кузњецова и да се он сумњичи за примање мита у великом износу, преноси Интерфакс.

Кузњецову, који је по чину генерал-потпуковник, одређен је притвор.

Истрага је утврдила да је Кузњецов у периоду 2021-2023. године, као начелник Осмог директората Генералштаба Оружаних снага Русије, "примио мито од представника комерцијалних структура за обављање одређених радњи у њихову корист".

"Током претреса осумњиченом је одузет новац у рубљама и страној валути у износу вец́ем од 100 милиона рубаља, златници, колекционарски сатови и луксузни предмети", навела је Петренко, преноси Нова.

Крајем прошлог месеца Тимур Иванов, замјеник министра одбране Русије, ухапшен је под оптужбом да је примио мито од милијарду рубаља.

Иванов, који је био задужен за војно-грађевински комплекс, терети се да је починио кривично дјело када је ступио у контакт са трећим лицима ради примања мита у посебно великим размерама, у виду пружања услуга приликом обављања послова за потребе министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана