Сјеверна Кореја затвара неколико амбасада

Танјуг
Сјеверна Кореја затвара неколико амбасада

ПЈОНГЈАНГ - Сјеверна Кореја данас је потврдила да затвара неколико амбасада, у циљу да, како је наведено, "ефикасно преуреди своје дипломатске капацитете".

Пјонгјанг је недавно саопштио да затвара амбасаде у Анголи, Шпанији и Уганди, док је Пекинг потврдио одлуку Пјонгјанга да затвори дипломатско представништво у Хонг Конгу, преноси агенција Јонхап.

Портпарол Министарства спољних послова Сјеверне Кореје навео је на сајту Министарства да је такав потез дио "нормалних" активности "суверене земље" да преуреди и управља својим дипломатским капацитетима у складу са националним интересима, али није навео у којим земљама се затварају амбасаде.

Министарство за уједињење Јужне Кореје оцијенило је да овај потез показује да је економија Северне Кореје посрнула под санкцијама којима је Пјонгјанг изложен због нуклеарног и ракетног програма.

-То показује да се Сјевер, због тешке економске ситуације, бори да одржи минимум дипломатских односа са својим традиционалним савезницима - рекао је новинарима неименовани јужнокорејски званичник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана