Сjеверна Кореја током ноћи лансирала око 350 балона са смећем ка Јужној

Танјуг
Сjеверна Кореја током ноћи лансирала око 350 балона са смећем ка Јужној

СЕУЛ - Сјеверна Кореја је током ноћи лансирала око 350 балона са смећем ка Јужној Кореји, саопштила је данас јужнокорејска војска.

То је пето такво лансирање од краја прошлог мјесеца, преноси Јонхап.

Око 100 балона, углавном са отпадним папиром и другим отпадним материјалом, слетјело је у Сеул и у сјеверни дио провинције Кјонги, саопштио је Генералштаб корејске војске.

Анализа  балона показала је да не садрже токсичну материју, наводи се у саопштењу.

Јужнокорејска војска је саопштила је да је спремна да настави емитовање пропаганде преко звучника у било ком тренутку, и упозорила да ће спровођење таквог психолошког рата зависити од акције Северне Кореје.

Најновије лансирање услиједило је након што је Ким Јо Џонг, утицајна сестра сјевернокорејског лидера, у петак наговијестила да ће послати још балона као одговор на летке против власти у Пјонгјангу, које су лансирали сјевернокорејски активисти у Јужној Кореји.

Са посљедњом серијом, процјењује се да је Сјеверна Кореја лансирала скоро 2.000 балона који носе отпатке од 28. маја, наводи Јонхап.

Као одговор, Јужна Кореја је 9. јуна, први пут за посљедњих шест година, почела да емитује говоре против власти у Пјонгјангу преко својих  звучника у пограничној зони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана