Сјекиром убио четворо дјеце у вртићу, родитељи избезумљени

Агенције
Сјекиром убио четворо дјеце у вртићу, родитељи избезумљени

БРАЗИЛИЈА- Најмање четири дјетета су убијена у упаду двадесетпетогодишег младића у предшколску установу у граду Блуменау у држави Санта Катарина на југу Бразила, саопштила је полиција.

Неименовани 25-годишњи мушкарац стигао је у предшколску установу у Блуменауу, у јужном Бразилу, на мотору прије него што је напао дјецу која су била у парку иза школе.

Наводи се да је пето дијете у тешком стању, док су још три повријеђена пребачена у болницу Санто Антонио.

Болница је потврдила да је примила малишане, узраста од “нула до двије године”.

Разорни напад је изведен у предшколској установи “Centro de Educacao Infantil Cantinho do Bom Pastor”, у насељу Веља у Блуменауу.

Када су хитне службе изашле на лице мјеста, починилац је ухапшен убрзо након напада.

BREAKING: Man with hatchet attacks a daycare / pre- school in Blumenau, Brazil, 4 children reportedly killed pic.twitter.com/wjmeQrX6VN

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 5, 2023

Гувернер Жоржињо Мело изразио је саучешће у изјави: “Са великом тугом примам жалосну вијест да је приватни дневни центар ‘Cantinho do Bom Pastor’, у Блуменауу, нападнут од стране човјека који је напао дјецу и особље. Нажалост, четворо је умрло. Одмах сам наредио акцију наших снага безбједности, које су већ на лицу мјеста. Убица је већ ухапшен. Нека Бог утјеши срца свих породица у овом тренутку дубоког бола”, рекао је он.

Избезумљени родитељи виђени су како се окупљају око предшколске установе, као и возачи како пролазе кроз црвена свјетла како би стигли на лице мјеста.

Државни одбор за кривичне истраге потврдио је да ће водити истрагу о овом нападу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана