Ситуација у Гази све тежа

СРНА
Ситуација у Гази све тежа

ЊУЈОРК - Генерални секретар УН Антонио Гутерес изјавио је да је ситуација у сјеверној Гази све тежа јер Израел очигледно појачава своје војне операције.

"Најновија дешавања на сјеверу су посебно тешка. Свједоци смо јасног интензивирања војних операција Израела. Закључак је јасан - нешто суштински није у реду у начину на који се води овај рат", упозорио је он.

Он је напоменуо да је писао писмо израелском премијеру Бењамину Нетањахуу упозоривши га да ће нацрт израелског закона који би спријечио палестинску агенцију УН за избјеглице /УНРВА/ да ради на окупираној палестинској територији бити "катастрофа".

"Таква мјера би угушила напоре за ублажавање људске патње и тензија у Гази, и заиста, на цијелој окупираној палестинској територији. То би била додатна катастрофа поред већ сада постојеће катастрофе", рекао је он новинарима.

У јулу је израелски парламент дао прелиминарну сагласност за нацрт закона којим се УНРВА проглашава терористичком организацијом и предлаже прекид односа са тим тијелом. Израелски лидери оптужили су УНРВА за сарадњу са милитантима Хамаса у Гази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана