Ситуација са поплавама у Русији и даље тешка

Танјуг
Ситуација са поплавама у Русији и даље тешка

МОСКВА - Ситуација са поплавама у Русији и даље је тешка, а у Оренбуршку област, гдје је најтеже и гдје је поплављено више од 10.000 кућа, данас је стигао министар за ванредне ситуације Александар Куренков.

Ниво воде је у Оренбургу за протекла 24 сата порастао за 25 центиметара, а у граду је поплављено око 2.000 кућа.

У граду Орск, где је 5. априла пукла брана која брани град од реке Урал, ниво ријеке опада други дан заредом, саопштила је прес служба начелника Оренбуршке области.

Градоначелник Орска Василиј Козупица навео је да је у том граду поплављено 6.929 зграда, а да је евакусиано 2.493 људи, преноси Интерфакс. Ниво воде у појединим деловима Курганске области, која је такође погођена поплавама, порастао је од јуче за 157 центиметара, а власти су најавиле да ће пик поплавног таласа бити 10. априла.

Према подацима Министарства за ванредне ситуације, у тој области је поплављено 10.327 стамбених зграда и 12.821 приватних парцела. Области јужног Урала суочиле су се ове године са поплавама без преседана, а ванредна ситуација уведена је у Оренбуршкој, Курганској и Тјуменској области.

Предсједник Русије Владимир Путин јуче је наредио формирање посебне владине комисије која ће се бавити проблемима проузрокованим поплавама. Руска метеоролошка агенција навела је да очекује да ће поплаве у Оренбургу и околним областима достићи врхунац у сриједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана