Сирски тврди: Украјина успоставила војни штаб у руској Курској области

Танјуг
Сирски тврди: Украјина успоставила војни штаб у руској Курској области

КИЈЕВ - Врховни командант украјинске војске Олександр Сирски саопштио је данас да је Кијев успоставио војни штаб у окупираној руској Курској области, гдје украјинске трупе и даље напредују упркос појачаним руским нападима на исток Украјине.

-Идемо напријед у Курској области. Створена је војна команда која мора да обезбиједи ред и све потребе локалног становништва -навео је Сирски у писаној изјави на свом Телеграм каналу.

Он је додао да ће штабом руководити генерал-мајор Едуард Москаљов, преноси Ројтерс.

Сирски је обавијестио предсједника Украјине Володимира Зеленског, у видео-снимку који је објавио украјински лидер, да су украјинске трупе до сада напредовале 35 километара у Курску област, заузевши 82 насеља и површину од 1.150 квадратних километара.

Зеленски је такође наговијестио друге могуће офанзивне акције на руској територији.

-Морамо јасно да гарантујемо на законодавном нивоу да ће наши ратници, који учествују, на примјер, у Курској операцији и који ће учествовати у свим другим нашим акцијама на територији државе агресора, добити апсолутно све предвиђене исплате и бенефиције - рекао је он у обраћању објављеном на Телеграму.

Русија је саопштила даће појачати одбрану границе након што је стотинама хиљада људи наређено да се евакуишу из Курске област, после упада украјинских трупа 6. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана