Сирски: Тактички успјех руске војске, Украјинци све више дезертирају

Срна
Сирски: Тактички успјех руске војске, Украјинци све више дезертирају

КИЈЕВ - Руска војска постиже тактички успјех на фронту, док украјински војници све више дезертирају и пријете командантима, изјавио је командант Оружаних снага Украјине Александар Сирски.

Он је рекао листу “Страна” да руска страна “јача напоре употребом нових јединица са оклопном техником, због чега периодично постиже тактичке успјехе”.

Сирски је додао да је томе допринијело топло и суво вријеме, што је омогућило активнију употребу тешких оклопних возила, пренио је “Спутњик”.

Украјински војници се не потчињавају наредбама, пријете командантима, дезертирају, напуштају бојно поље и одбијају да пуцају, наводи се у наређењу о јачању дисциплине у украјинској војсци које је потписао Сирски.

Украјински командант сматра да ће се линија фронта проширити и продубити, али да ће бити задражана на ријеци Дњепар.

Сирски је подвукао да је ужасна ситуација са снабдијевањем украјинске војске гранатама и муницијом, јер залихе које је испоручио Запад брзо понестају.

Руске оружане снаге заузеле су “повољније позиције” у правцу Доњецка, док су украјинске трупе изгубиле више од 500 војника и одређену количину опреме у посљедња 24 часа, саопштило је руско Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је руска армија преузела контролу над селом Первомајскоје у Доњецкој Народној Републици и да су украјинске трупе изгубиле 235 припадника у правцу Авдејевке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана