Широм земље уведен полицијски час

СРНА
Широм земље уведен полицијски час

ДАКА - Влада Бангладеша увела је полицијски час широм земље и распоредила војску након сукоба између демонстраната и полиције током студентских протеста, саопштила је данас војска.

Министар унутрашњих послова Бангладеша Асадузман Кан рекао је да ће војска бити распоређена у пријестоници Даки и у другим областима.

Локални медији преносе да је више од стотину људи погинуло током протеста од избијања насиља почетком седмице. Медији истичу да је јуче пријављено најмање 56 смртних случајева.

Влада Бангладеша у већем дијелу земље угасила је приступ интернету и мобилној телефонији због чега је онемогућен приступ медијима. Број погинулих није званично потврђен, преноси њемачка новинска агенција ДПА.

Сва окупљања у пријестоници Даки забрањена су до даљег.

Међутим, неколико протеста је одржано и полиција је употријебила шок бомбе, сузавац и гумене метке. Демонстранти су палили возила, продавнице и канцеларије.

Демонстрације, које се одржавају од почетка јула, усмјерене су против евентуалног поновног увођења система квота којим се резервише 56 одсто јавних радних мјеста за одређене групе.

Око 30 одсто од квоте од 56 одсто јавних послова резервисано је за синове и унуке учесника у ослободилачком рату Бангладеша 1971. године.

Очекује се да ће власти у недјељу, 21. јула поднијети жалбу Врховном суду за смањење квоте на 20 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана