Широм Британије уличне журке након крунисања, Чарлс иде на концерт у Виндзор

Танјуг
Широм Британије уличне журке након крунисања, Чарлс иде на концерт у Виндзор

ЛОНДОН - У бројним општинама у Великој Британији данас ће се одржати уличне забаве, док ће новокрунисани краљ Чарлс Трећи присуствовати концерту на којем ће певати Лајонел Ричи, Кети Пери и Андреа Бочели у дворцу Виндзор, у знак обиљежавања његовог крунисања.

Чарлс и његова супруга Камила крунисани су јуче у Вестминстерској опатији, што је била највећа церемонија у Великој Британији у претходних 70 година.

Њих двоје се нису појављивали у јавности откако су поздрављали публику са балкона Бакингемске палате после крунисања, али чланови краљевске породице ће бити данас поново пред публиком.

Краљев млађи брат принц Едвард, његова сестра принцеза Ана и принцеза Беатрис, принцеза Јевгенија, ћерка другог Чарлсовог брата Ендрјуа, присуствоваће “биг ланч” догађајима и бити дио 50.000 уличних журки које се одржавају широм земље.

Премијер Британије Риши Сунак ће такође бити један од домаћина ручка поводом крунисања, а гости ће му бити украјинске породице и групе младих. Касније, Чарлс и Камила, и још неки утицајнији чланови краљевске породице ће се прикључити догађају на којем ће бити 20.000 људи, а угостиће и госте “концерта крунисања” у Виндзору, у палати на западу Лондона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана