Шири се Орбанов савез у Европи

ГС
Шири се Орбанов савез у Европи

Председник десничарске Слободне партије Холандије Герт Вилдерс најавио је да ће његова партија ући у савез са новоформираним клубом у Европском парламенту - Патриоти Европе.

Савез који су недавно формирали мађарски, чешки и аустријски десничари постаће тако богатији за још једног члана, а Вилдерс је на друштвеној мрежи X образложио разлог уласка у овај савез.

Ми смо PVV патриоте, ми волимо своју нацију. Снажну и суверену. Пружамо отпор илегалним миграцијама. Бранимо мир и слободу. Подржавамо Украјину. Ми штитимо јудео-хришћанско наслеђе и наше породице. Желимо удружити снаге у Европском парламенту и поносно се придружујемо Патриотама Европе, поручио је Вилдерс.

Вилдерсова партија у новом сазиву Европског парламента бројаће укупно шест места.

Подсетимо, 30. јуна премијер Мађарске Виктор Орбан и његови савезници у Европи потписали су у Бечу Патриотску декларацију.

Патриотски манифест, осим Орбановог Фидесза, потписали су и председник Слободне партије Аустрије Херберт Кикл те некадашњи премијер Чешке Андреј Бабиш (АНО), а недуго након потписивања на страници мађарског премијера објављени су и сами детаљи документа.

Према тексту Патриотске декларације, народи Европе достигли су историјску прекретницу.

- Европска унија, која је некада била пројекат из снова укорењен у жељи за помирењем након разарања два светска рата, окренула се против Европљана и сада заступа интересе који су супротни вољи нација, региона и малих заједница које чине нашу европску домовину. Институције непознате европским грађанима и удаљене од њих, заједно с тако јаким глобалистичким снагама, бирократама које нико не бира, лобијима и интересним групама, планирају да заузму место нација. Који је њихов алат за то? Европска централна држава, наводи се у манифесту, преноси Кликс.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана