Синови покушали да их спасу: Брачни пар се утопио пред очима шесторо дјеце

Телеграф
Foto: Martin County Sheriff's Office

Одмор брачног пара из Пенсилваније на Флориди завршио се трагично када су се удавили наочиглед своје шесторо дјеце пошто их је ухватила струја, наводи Дејли мејл.

Брајан Вортер (51) и његова дјевојка Ерика Вишарт (48) били су на плажи иза хотела Мериот на острву Хачинсон, сјеверно од Вест Палм Бича, у четвртак поподне када се догодила трагедија.

Хитну су позвала дјеца пара, која су углавном тинејџери.

Двојица тинејџера су такође била захвац́ена струјом, али су успјела да дођу до обале.

Покушали су да помогну родитељима, али нису могли да дођу до њих јер је струја постала преопасна.

"Више свједока је рекло нашим истражитељима да су и мушкарац и жена, који су преминули, ушли у океан, право у струју и да су одмах одвучени са обале“, рекао је замјеник шерифа округа Мартин Џон Беденсиек.

Били су у паници и нису чули савјет са обале 

„Једно од дјеце преминулог покушало је да им викне упутства како да пливају паралелно са обалом, али су они били у паници и, нажалост, потонули".

Званичници су рекли да је пар био без свјести када су их спасиоци извукли из воде и почели реанимацију. У болници су проглашени мртвима.

Замјеник шерифовог тима за кризну интервенцију помагао је дјеци пара током дана и вечери док чекају долазак других чланова породице на Флориду, саопштила је шерифова канцеларија.

Буденсиек је додао: "Они су тинејџери. Још нису ни у двадесетим годинама. Прошли су кроз два драматична сценарија. Они су на плажи и гледали су их како се даве. Посматрали су реанимацију на плажи. Били су у болници и посматрали неке напоре оживљавања, тако да су изузетно трауматизовани."

Црвена застава је била истакнута на плажи у четвртак.

Родитељи Брајана Вортера, Лари и Сузи Вортер рекли су за ВПТВ да им се свијет окренуо наглавачке након смрти сина.

Вортер и Вишарт су почели да се забављају прије годину и по дана и спојили су своје породице. Отишли ​​су на Флориду са четворо дјеце Ерике Вишарт и Вортерова два сина, од 22 и 20 година.

Више од 100 смртних случајева скривиле јаке струје 
Годишње у САД има више од 100 смртних случајева који се приписују струјама, према Америчком удружењу за спасавање живота - од којих је скоро све могуц́е избјец́и.

Према подацима Националне метеоролошке службе, само ове године, јаке струје су убиле 39 људи.

Скоро половина њих била је на Флориди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана