Синови оставили тијело оца на забаченом мјесту да би примали његову пензију

ГС
Foto: Агенције

Италијанска полиција вјерује да су тијело човјека, које су прије годину дана пронашли шетачи на забаченом мјесту у регији Абруцo, тамо оставили његови синови који су наставили стављати у џеп очеву пензију.

Тијело Бруне Делнегра (81), који је умро природном смрћу, пронашла су два канадска шетача прошлог јула у шпиљи око 350 км од његовог дома у Транију, у јужној регији Пуглиа, пише Гардиан.

Вјерује се да је Делнегро преминуо неколико дана раније, извијестили су талијански медији.

Умјесто да пријаве смрт, његови синови Бенито, Доменико и Салваторе и дјевојка једног од мушкараца наводно су ставили тијело у врећу за спавање и превезли га преко двију регионалних граница у удаљено село Казтровалва у Абруцу. с циљем да га оставе тамо и троше његову пензију од 3.000 евра мјесечно.

Тројица синова и дјевојка под истрагом су због наводних кривичних дјела, укључујући превару пензионог тијела и незакониту употребу картице.

Полиција прво није могла утврдити идентитет преминулог па је у априлу одлучено да ће бити сахрањен у гробници с ознаком "субјекат непознат". Једини траг био је имплантат феморалне протезе пронађен током обдукције, што је полицији коначно омогућило напредак у случају.

Након што је утврђен Делнегров идентитет, ухватили су његове синове након што је аутомобил у власништву једног од њих, за који се вјерује да је кориштен за пријевоз тијела, уочен на надзорној камери у подручју Цастровалве око датума његове смрти.

Делнегро, који је радио за локалне здравствене власти у Транију, неко је вријеме био прикован за кревет. Полиција вјерује да су његови синови били мотивисани очевом позамашном пензијом која им је заједно с његовом уштеђевином у протеклих годину дана дала 60.000 еура.

Ово није први такав случај у Италији

Овај језиви случај није први такав у Италији. У мају ове године откривено је да је мушкарац у Верони пет година држао мртво тијело своје мајке код куће док је примао њену пензију.

У марту је дошло до сличног открића у граду у Пуглији, син је 10 година крио тијело свог оца код куће.

У Калифорнији је прошле седмице мушкарац признао кривицу за скривање смрти своје мајке чак 30 година. То му је омогућило да затражи преко 800.000 долара бенефиција намијењених мајци, пише Гардиан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана