Син предсједника Колумбије пуштен на условну слободу

Срна
Син предсједника Колумбије пуштен на условну слободу

БОГОТА - Суд у Колумбији одобрио је Николасу Петру, сину колумбијског предсједника, условни отпуст из притвора док се суочава са оптужбама за прање новца и незаконито богаћење.

Судија Омар Леонаро Белтран наредио је Николасу да не напушта мјесто становања, али је одбио захтјев тужилаштва да му одреди кућни притвор.

Петро (37) је ухапшен прије седам дана у граду Баранквили са бившом супругом Дајсурис дел Кармен Васкез, која је у притвору због истих оптужби.

Тужилац Марио Бургос рекао је током рочишта да је Петро навео да је нелегалан новац ушао у кампању његовог оца 2022. године, да је износ премашивао ограничења и да то није у потпуности пријављено изборним властима.

Колумбијски предсједник негира да су му биле познате било какве илегалне активности и да ће наставити са политиком своје администрације.

Међутим, аналитичари наводе да би скандал могао да отежа његове тежње ка мировном или евентуалном договору о предаји са оружаним групама те његове планове за реформе.

Према оптужбама, Николас Петро добио је новац од оптужених кријумчара дроге у замијену за њихово укључивање у мировни план предсједника.

Он је изјавио да се не осјећа кривим али је најавио сарадњу са тужилаштвом, које га терети да је куповао некретнине са новцем који није био дио његове плате.

Николас Петро поднио је оставку на функцију посланика у провинцији Атлантико.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана