Син предсједника Колумбије изјаснио се да није крив по оптужбама за прање новца

Танјуг
Син предсједника Колумбије изјаснио се да није крив по оптужбама за прање новца

БОГОТА - Син предсједника Колумбије Густава Петра, Николас Петро, изјаснио се данас пред судом у Боготи да није крив по оптужбама за прање новца и нелегално богаћење.

Колумбијска полиција ухапсила је у суботу најстаријег сина колумбијског предсједника и његову бившу супругу Дејсурис дел Кармен Васкез, која је, како су пренијели медији, у марту ове године рекла да је Николас Петро добио новац од двије особе, оптужене за кријумчарење наркотика, за предсједничку кампању.

-Не прихватам оптужбе - рекао је Петро обаћајући се судији, чиме је, како преноси Ројтерс, изгубио шансу да обезијбеди да му казна буде смањена за 50 одсто, ако буде осуђен.             

Петро је рекао да ће сарађивати са тужилаштвом.

Он је ухапшен након што је покренута истрага о прању новца у вези са средствима која је наводно прикупио од осуђених трговаца дрогом током прошлогодишње предсједничке кампање.

До истраге је дошло након што је његова бивша супруга раније ове године рекла локалном порталу ''Семана'' да је присуствовала састанцима на којима је Петро договорио донацију од око 150.000 долара.

Она је рекла да предсједник Колумбије није знао за послове свог сина и да је новац који је прикупљен у име кампање чуван у сефу ''у кући пара'' у приморском граду Баранкиља.           

Предсједник Колумбије рекао је да се неће мешати у истрагу.

Уколико буде проглашен кривим, сину колумбијског предсједника пријети казна од 12 до 20 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана