Сијарто: Тешко је гледати како пољска дипломатија тоне у блато лажи

Танјуг
Сијарто: Тешко је гледати како пољска дипломатија тоне у блато лажи

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је, реагујући на став замјеника министра спољних послова Пољске Владислава Теофила Бартошевског да Мађарска треба да напусти ЕУ и НАТО и направи савез са Русијом, да веома поштује пољску дипломатију, па је "тешко гледати како тоне у блато лажи".

Сијарто је на Фејсбуку написао да ćе "по хиљадити пут поновити" да је током недавне мировне мисије, током које је посјетио и Русију, премијер Виктор Орбан представљао Мађарску, а не Европску унију, преноси агенција МТИ.

Према његовој оцјени, "није мудро говорити о изолацији у случају премијера и владе који су једини у Европи остали у стању да одржавају односе и са Западом и са Истоком".

Замјеник министра спољних послова Пољске Владислав Теофил Бартошевски у недјељу је изразио сумњу у неопходност чланства Мађарске у ЕУ и НАТО, након изјаве мађарског премијера Виктора Орбана да Варшава води лицемерну политику према Москви.

Бартошевски је рекао да не разумије зашто Мађарска жели да остане чланица организација које јој се толико не допадају и запитао зашто Орбан не направи унију са Русијом.

"То је овако: ако не желите да будете члан неког клуба, увијек можете да изађете", додао је Бартошевски.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана