Сијарто: ЕУ је фабрика лажи

Срна
Сијарто: ЕУ је фабрика лажи

БУДИМПЕШТА - Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто сматра ЕУ “фабриком лажи” због тога што „омета мировну иницијативу премијера Мађарске Виктора Орбана, подржава прекид испоруке нафте и износи оптужбе у вези са миграционом политиком“.

Сијарто је на Фејсбуку написао да продуктивност “бриселске фабрике лажи” није ометена ни чињеницама нити традиционалном љетном успаваношћу, те да је “јасно да ни константни неуспјеси не ометају њен рад”.

- Бриселска фабрика лажи напала је мировну мисију (Мађарске) одмах након Орбанове посјете Кијеву, Москви, Пекингу и Флориди. Брисел је био изложен и када се ради о забрани испоруке нафте, према наређењу Украјинаца, а резултат тога је да се двије чланице ЕУ, укључујући нас, суочавају са озбиљном пријетњом када се ради о сигурности снабдијевања - навео је Сијарто.

Према његовим ријечима, Брисел је након два неуспјеха изнио још једну лаж, тврдећи да Мађарска пушта руске и бјелоруске шпијуне у ЕУ, пренио је ТАСС.

- Ми смо већ јасно објаснили представницима балтичких земаља зашто је ово очигледна лаж, али чини се да они не маре за чињенице, као ни (предсједник Европске народне странке) Манфред Вебер - истакао је Сијарто.

Он је оптужио Вебера за “мађарофобију” и додао да чека да види шта ће четврти пут да измисле балтичке земље или Вебер, након што им ни трећа лаж није успјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана