Си Ђинпинг: Кина спремна да са Сјеверном Корејом шири мир у свијету

Танјуг
Си Ђинпинг: Кина спремна да са Сјеверном Корејом шири мир у свијету

ПЕКИНГ - Предсједник Кине Си Ђинпинг поручио је сјевернокорејском лидеру Ким Џонг Уну да је Кина спремна да заједно са Северном Корејом допринесе заштити мира у региону и свијету.

-Спреман сам да дам већи допринос развоју традиционалних односа пријатељства и сарадње између Кине и Северне Кореје, као и заштити регионалног и глобалног мира и стабилности - навео је кинески предсједник у одговору на Кимову честитку поводом 75. годишњице оснивања Народне Републике Кине, чији текст преноси сјевернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Он је изразио наду да ће народ Северне Кореје наставити да напредује у унапређењу социјалистичке изградње под вођством Радничке партије Кореје, коју предводи Ким.

-Кину и ДНРК повезују исте планине и реке, а традиционално пријатељство између двије земље јача с временом - навео је Си.

Како је напоменуо, у протеклих 75 година откако је основана нова Кина, Комунистичка партија Кине учинила је "два чуда - брз економски развој и достизање дугорочне друштвене стабилности и великог просперитета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана