Сеул: У сјевернокорејским балонима пронађени паразити!

Танјуг
Сеул: У сјевернокорејским балонима пронађени паразити!

СЕУЛ - У балонима које је Сјеверна Кореја пребацила преко границе у Јужну Кореју пронађени су паразити у фекалијама, заједно са одјећом као што су доњи веш, кравате и чарапе, саопштиле су власти у Сеулу.

Сјеверна Кореја је послала више од 1.000 балона преко границе од краја прошлог мјесеца, а испитивањем садржаја у десетинама балона пронађени су паразити, као што су округли црви, бичеви и глисте, саопштило је данас Министарство уједињења Јужне Кореје.

Ким Јо Џонг, сестра сјевернокорејског лидера, рекла је да би још балона могло ускоро да прелете границу након што су активисти у Јужној Кореји овог мјесеца испустили балоне у Сјеверну Кореју, а јужнокорејска влада је почела да емитује говоре преко звучника на граници усмјереној на сјевер.

Балони које су послали активисти обично садрже летке који критикују породицу Ким, која влада Сјеверном Корејом, заједно са предметима као што су новчанице у америчким доларима, кесе пиринча и УСБ каблови са К-поп музиком, преноси Блумберг.

Јужнокорејско министарство је додало са Пјонгјанг избјегава да преко границе шаље предмете који би могли да указују на свакодневни живот на Сјеверу, а да балони обично садрже отпадни папир и одјећу исјечену на комаде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана