Сеул: Сјеверна Кореја се вјероватно припрема да дигне у ваздух међукорејске путеве

Танјуг
Сеул: Сјеверна Кореја се вјероватно припрема да дигне у ваздух међукорејске путеве

ПЈОНГЈАНГ/СЕУЛ - Војска Сјеверне Кореје највјероватније се припрема да у току дана изведе експлозије на путевима који је повезују са Јужном Корејом, саопштила је данас војска Јужне Кореје.

-Након саопштења које је издала 9. октобра, војска Сjеверне Кореје је спроводила активности за које се претпоставља да су повезане са експлозијама на путевима дуж путева Гјеонгуи и Донгае. Могуће је да ће се експлозије догодити већ данас - рекао је начелник Здруженог генералштаба војске Јужне Кореје Ли Сунг Јун, преноси Јонхап.

Он је истакао да би Северна Кореја могла да изведе експлозије дуж путева који повезују двије земље или друге радње у сврху провокација, као што је лансирање свемирског пројектила.

-Ако Сјеверна Кореја изведе провокацију, ми ћемо снажно узвратити у складу са нашим правом на  - рекао је он.

Додао је да Јужна Кореја пажљиво прати активности које се одвијају на њеним сјеверним границама и да ће осигурати мјере безбједности за трупе и народ Јужне Кореје.

Министарство спољних послова Северне Кореје саопштило је прошле седмице да су јужнокорејски дронови три пута у року од седам дана нарушили ваздушни простор изнад Пјонгјанга.

 Јужнокорејска војска саопштила је у међувремену да је Сјеверна Кореја поново послала више балона са смећем према Јужној Кореји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана