Сеул: Нове оптужбе за сексуалне нападе против лидера вjерског покрета ЈМС

Танјуг
Сеул: Нове оптужбе за сексуалне нападе против лидера вjерског покрета ЈМС

СЕУЛ - Џеонг Мјеонг-сеок, лидер контроверзног вjерског покрета у Јужној Кореји ЈМС (Јесус Морнинг стар), који је осуђен на 23 године затвора због сексуалних преступа у децембру, додатно је оптужен за сексуално напаствовање, саопштила је данас јужнокорејска полиција.

Полиција покрајине Чунгнам навела је да је недавно утврдила да је Џеонг злостављао четири жене у двадесетим и тридесетим годинама - једну Њемицу и три Корејке - у периоду између 2018. и 2021. године у црквеном објекту, хотелу и другим мјестима, због чега је случај дошао до тужилаштва, пренијела је јужнокорејска агенција Јонхап.

Полицијска истрага је почела након што су њих четири поднијеле жалбе против њега прошле године. Суд је осудио 78-годишњег Џеонга на 23 године затвора јер је утврђено да је крив за сексуални напад и злостављање три жртве.

Не рачунајући те три жртве, 19 људи је поднело тужбе против Џеонга, а полиција је досад завршила истрагу везану за шест особа, док истрага за преосталих 13 још траје. Џ

еонг, који себе назива "месијом", пуштен је 2018. године из затвора након што је одслужио 10 година затворске казне због силовања женских следбеника и проневере новца ЈМС

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана