Шестеро алпиниста погинуло у швајцарским Алпама у задњих неколико дана

Г.С.
Шестеро алпиниста погинуло у швајцарским Алпама у задњих неколико дана

БЕРН - Шестеро алпиниста је изгубило живот у несрећама које су се у размаку од неколико дана догодиле у шајцарским Алпама, саопштила је полиција у сриједу.

Двоје алпиниста, 37-годишњи мушкарац и 33-годишњакиња из Зиериха, погинули су у уторак док су се покушавали попети на Лагинхорн, понад скијалишта Сас-Фе, у кантону Валаис, наводи тамошња полиција.

- Када су били на висини око 3.960 м двоје пењача је из још непознатог разлога пало у понор дубок двјестотињак метара. Умрли су на мјесту несреће - пише у саопштењу.

Полиција кантона Валаиса саопћила је и да је 19-годишњи становник Берна пао и погинуо у понедјељак док је силазио с планине Стокхорна, која је дио скијалишта Зермата.

Раније је полиција Валаиса пбккавила да су друга двојица алпиниста, 26-годишњи Француз и 36-годишњи Холанђанин, погинули у понедјељак у одрону камења током успона на швицарском дијелу Монблана.

Двадесетдвогодишњи холандски алпинист који је затим повријеђен, још је критично, рекла је полиција за новинску агенцију АТС-Кејстоне у сриједу.

У недјељу је 47-годишњи њемачко-украјински држављанин смртно страдао док се покушавао успети на Вајсхорн, други највиши врх у Швајцарској.

Пао је с висине од 600 метара, рекла је полиција која води истрагу о свим трагичним случајевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана