Серијски убица ухапшен док је гледао финале Еура: Траже се тијела убијених жена

ГС
Серијски убица ухапшен док је гледао финале Еура: Траже се тијела убијених жена

Кенијска полиција ухапсила је 33-годишњег мушкарца који је признао да је убио 42 жене.

Полиција је ухапсила Џумасија Калуша у недјељу док је у кафићу гледао финале Европског првенства у фудбалу. Након хапшења признао је убиства 42 жене. Хапшење је услиједило након што су на једном депонији откривена тијела и дијелови тијела.

"По хапшењу, осумњичени је одвео полицајце до своје једнособне изнајмљене куће у Кваеру, која се налази око 100 метара од мјеста злочина гдје су пронађена тијела и дијелови тијела", наведено је из полиције.

Током испитивања, убица је признао убиства, тврдећи да је намамио, убио и бацио тијела 42 жене на депонију. Убиства су се десила од 2022. до јула ове године.

Његова прва жртва је наводно била његова супруга Имелда Џудит Келења, коју је задавио и раскомадао прије него што је одложио њено тијело на том мјесту. Признао је да је на сличан начин убио све своје жртве.

Очекује се да ће се осумњичени појавити на суду у уторак како би се суочио с оптужбама у вези с језивим открићима на депонији Мукуру.

Овај развој догађаја долази након интензивног бијеса јавности и позива на правду након откривања раскомаданих тијела на одлагалишту Кваре у сиротињском насељу Мукуру у Наиробију.

Тијела су пронађена у најлонским врећама.

Сметлиште се и даље претражује, а полиција позива породице несталих особа да се јаве у најближе полицијске станице. Удружења за људска права позивају да се у Кенији успостави датотека несталих особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана