"Шеријатска полиција" у средњим школама

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА- У средњој школи у њемачком граду Несу појавила се "шеријатска полиција", која малтретира ученице свих вјера и захтијева од њих да носе хиџаб /вјерске мараме/.

Полицијска истрага у савезној држави Сјеверна Рајна-Вестфалија усмјерена је на групу ученика муслимана, која је дјеловала као вјерска полиција.

"Рајнише пост" пише да је група средњошколаца вршила снажан притисак на друге ученике да се понашају у складу са захтјевима муслиманског начина живота и шеријата.

Та група покушавала је усмјерити колеге на полну сегрегацију, увођење просторија за молитву и марама за главу за све жене у школи.

Министар унутрашњих послова Сјеверне Рајна-Вестфалије Херберт Ројл наводи да друштво "не би требало да допусти да најмлађа дјеца падну у руке екстремистичких група путем пропаганде".

Ово је тренд међу младим муслиманима у Њемачкој – они присиљавају и католкиње да носе хиџаб.

У Удружењу за образовање у њемачкој покрајини Сјеверна Рајна-Вестфалија упозоравају на тренд међу младим муслиманима да се све више крећу према конзервативним тумачењима ислама, а затим то покушавају увести у њемачке школе.

Слично се догодило у јуну 2023. у гимназији у Бону.

Муслимански ученици су и тамо малтретирали своје колеге из разреда, нарочито ученице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана