Серђо Ермоти се враћа на чело швајцарске банке УБС

Танјуг
Серђо Ермоти се враћа на чело швајцарске банке УБС

ЦИРИХ - Ралф Хамерс повлачи се са места генералног директора швајцарске банке УБС, након што је та банка преузела Креди Свис а његово место зазуће Серђо Ермоти

"Управни одбор донео је такву одлуку у свијетлу нових изазова и приоритета са коијма се банка УБС суочава након објаве о куповини Креди Свис", наводи се у саопштењу, преноси холаднски НЛ тајмс.

Серђо Ермоти, који је био извршни директор УБС-а девет година до 2020., када је Хамерс напустио холандску банку ИНГ да би дошао на челу те швајцарске банке.

"Интеграција Креди Свис је тренутно најважнији задатак УБС-а и уверен сам да ће Серђо успешно водити банку кроз следећу фазу", рекао је Хамерс и додао да му је жао што напушта УБС, због околности су се промениле начин пословања на које нико није рачунао, између осталог било му је и задовољство и привилегија водити ову велику банку.

Банка УБС је најавила преузимање Креди Свис почетком мјесеца, друге по величини банке у Швајцарској, пошто су акције Креди Свис нагло пале током финансијског колапса на берзи због пропасти неколико америчких банака.

Предсједник УБС-а Колм Келехер назвао је Хамерса "изванредним извршним директором УБС-а" и додао је да је Холанђанин донио банци успјех у изазвоним условима, рекавши да је тим начином желео да изрази своје дубоко поштовање и захвалност за шта је Ралф постигао у последње две и по године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана