Сенатор тражи да се истражи енергетско пиће због високог нивоа кофеина

Танјуг
Сенатор тражи да се истражи енергетско пиће због високог нивоа кофеина

ВАШИНГТОН - Енергетско пиће које су основали Јутјуб инфлуенсери Логан Пол и КСИ нашло се под ударом у САД након што је утврђено да су у његовом саставу опасни ниво кофеина.

У недељу, сенатор Чарлс Шумер позвао је Агенцију за храну и лекове да истражи "прајм", популарни напитак међу пратиоцима инфлуенсера, пренео је "Гардијан".

"Један од најјачих симбола лета за децу није одећа или играчка, већ пиће. Купци и родитељи треба да се пазе јер постоји озбиљна забринутост за децу, која су циљана група", рекао је Шумер, демократа из Њујорка.

"Прајм" је одмах постала сензација јер су га подржала два инфлуленсера са Јутјуба прошле године, након чега су се стварали редови у продавницама и школским кантинама, јер су дjеца желела да га купе. Рекламирајући се да нема шећера и да је вегански, неонски обојена конзерва је међу највише растућим енергетским пићима са повишеним нивоом кафеина - у случају "прајма", еквивалентна је пет, шест конзерви "кока-коле" или скоро два "ред була".

Такав садржај довео је до забране продаје пића у неким школама у Великој Британији и Аустралији, где су поједини педијатри упозорили на потенцијалне здравствене проблеме за млађу дjецу, попут срчаних проблема, анксиозности и дигестивних тијескоба. Из компаније су рекли да на етикети јасно пише да се не препоручује деци испод 18 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана