Сенат одлаже празничну паузу због расправе о пакету помоћи за Украјину и Израел

Танјуг
Сенат одлаже празничну паузу због расправе о пакету помоћи за Украјину и Израел

ВАШИНГТОН - Очекује се да ће амерички Сенат одложити почетак празничне паузе, како би наставио расправу о безбједности граница САД и пружању додатне помоћи Украјини и Израелу, саопштило је више сенатора, преноси Ројтерс.

-Напредујемо и Бијела кућа је ангажована, што је добро. Све је охрабрујуће - рекао је новинарима сенатор Џон Тун, високи републикански званичник у Сенату.

Званичници су рекли да ће Сенат засједати у понедјељак и тако одложити почетак празничне паузе. 

Предсједник САД Џозеф Бајден апеловао је на Конгрес да одобри пакет за додатно финансирање националне безбједности, који подразумијева и 50 милијарди долара помоћи Украјини за борбу против руске инвазије, као и 14 милијарди долара за рат Израела против Хамаса у Појасу Газе.

Предсједник Представничког дома са републиканском већином Мајк Џонсон, као и републиканци у Сенату, гдје демократе имају већину, више пута су поручивали да ће гласати за ту помоћ само ако је упарена са новим контролама на америчко-мексичкој граници.

Сваки договор постигнут у Сенату, који демократе контролишу већином 51-49, такође би требало да добије одобрење Представничког дома, који републиканци контролишу са 221-213, прије него што буде усвојен.

Конгресмени у Представничком дому напустили су у четвртак Вашингтон како је планирано, и тако започели празничну паузу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана