Шеф иранских Чувара револуције: Планирамо убити Доналда Трампа VIDEO

GS
Foto: Twitter

Иран је развио крстарећи пројектил с дометом од 1650 километара, рекао је јуче један од главних Чувара револуције, што ће вјероватно изазвати забринутост запада након што је Русија користила иранске беспилотне летјелице у рату у Украјини.

Амир-Али Хајизадех, командант ваздушних снага Чувара револуције је такође засебно говорио о вишеструким пријетњама Ирана да ће осветити смрт врховног иранског војног команданта којега су убили Американци рекавши да намјеравају "убити (бившег америчког предсједника Доналда) Трампа".

"Наша крстарећа ракета с дометом од 1650 километара придодана је арсеналу Исламске Републике Иран", рекао је Хајизадех за државну телевизију.

Телевизија је емитирала снимке за које је рекла да приказују нови крстарећи пројектил Павех.

"Нисмо хтјели убити јадне војнике, али желимо убити Трумпа"

Хајизадех је казао да Иран није хтио убити "јадне војнике" када је извео ракетни напад на снаге под водством Сједињених Америчких Држава у Ираку пошто је ирански војни командант Касим Сулејмани убијен у америчком нападу беспилотном летјелицом 2020. у Багдаду.

"Ако Бог да, намјеравамо убити Трумпа. (Бивши државни тајник Мајк) Помпео и војни заповједници који су издали заповијед (да се убије Сулејманија) требају бити убијени", рекао је Хајизадех у телевизијском интервјуу.


Ирански вође често жестоким ријечима обећавају осветити Сулејманија.

Иран је проширио свој ракетни програм, посебно балистичке пројектиле, успркос противљењу САД-а и забринутости европских земаља, преноси Индекс.

САД не вјерује да Иран има нове балистичке ракете

Техеран тврди да је програм потпуно обрамбене природе и намијењен одвраћању.

Иран је рекао да је Москви послао беспилотне летјелице прије рата у Украјини. Русија се иранским дроновима користила за нападе на украјинске електране и цивилну инфраструктуру.

Amir Ali Hajizadeh, commander of #IRGC Aerospace Force, says “Inshallah we will eliminate individuals such as President Trump, Pompeo, McKenzie & any military commander who was involved in decision to order the killing of Soleimani.”@JakeSullivan46pic.twitter.com/YpBlqf2aGs

— Farhad Rezaei (@Farhadrezaeii) February 25, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана