Сатима мучили дјевојку, потом је онесвијештену бацили у ријеку

ГС
Сатима мучили дјевојку, потом је онесвијештену бацили у ријеку

ОСНАБРИК - Тројица мушкараца и једна жена су сатима мучили и ножевима убадали седаманаестогодишњу дјевојку, коју су потом онесвјешћену бацили у ријеку Емс у Њемачкој. На срећу, дјевојка је преживјела.

Три мушкарца су у притвору због покушаја убиства, а жена је ухапшена због помагања и подржавања изузетно бруталног злочина и подстрекавања на убиство.

"Злочин је веома језив и суров. Мотив је тренутно непознат. Дјевојчица је имала велику срећу да је преживјела овај злочин," рекао је у уторак Александар Ретемајер из јавног тужилаштва у Оснабрику.

Злочин се догодио 27. маја.

Према првој изјави истражитеља, 17-годишња дјевојка је познавала четворо оптужених.

"Према њеним изјавама, оптужени ју је више сати мучио на усамљеном мјесту гдје су је намамили. На крају је онесвјешћена бачена и везана у хладну ријеку Емс," рекао је државни тужилац Александар Ретемајер.

Мјесто гдје је била злостављана је напуштени дио позоришта на отвореном у Мепену. Усљед злостављања тинејџерка је задобила повреде опасне по живот. Ретемајер сумња да се пробудила из несвјести у хладној води и успјела да се спасе "Температура воде у ријеци те ноћи била је 12 степени," додао је он.

Према наводима истражитеља, претучена девојка је успјела да изађе из ријеке на обалу. Посљедњом снагом довукла се до своје куће и позвонила, а затим изгубила свијест и срушила се на праг.

Хитна помоћ примила је позив у 04.12 часова.

Дјевојчица је са повредама опасним по живот превезена у болницу. Истражитељи су саопштили да живот дјевојчице више није у опасности.

Како је саопштено из полиције и државног тужилаштва, четворо оптужених су 24-годишњи мушкарац, 27-годишња жена и два 19-годишњака. Истрага о тачном слиједу догађаја и мотиву злочина је у току.

Полиција није објавила никакве информације о њиховом идентитету, преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана