Сателитски снимци показују штету у иранској бази након напада Израела

Танјуг
Сателитски снимци показују штету у иранској бази након напада Израела

ТЕХЕРАН - Ирански опозициони медиј ''Иран Интернатионал'' објавио је фотографије иранске војне базе у Исфахану прије и послије напада изведеног у петак на ту базу, а сателитски снимци указују да је погођен централни дио система ПВО, преноси Тајмс оф Израел.

Два иранска званичника изјавила су да је у нападу погођен систем ПВО руске производње и истакла да Иран није открио упаде дронова, ракета или авиона у ваздушни простор земље.

BBC Verfy анализирао је двије фотографије које такође показују да је оштећен дио система противваздушне одбране на аеродрому у Исфахану.

Сателитска слика направљена након напада показала је оштећење и крхотине око једне компоненте, вјероватно радара, коме је позиција мало помиерена, тврди BBC.

Међународна агенција УН за атомску енергију саопштила је да “нема штете на иранским нуклеарним локацијама”, али за сада нема доступних снимака из нуклеарних постројења у Исфахану.

У петак је изведен напад на војни аеродром у близини града Исфахана у централном Ирану, а ирански медији јавили су да су изнад Исфахана оборена три дрона.

Неименовани амерички званичници рекли су америчким медијима да је Израел извео напад у Ирану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана