Шарени балони на рушевинама у Турској у спомен на страдалу дјецу

Агенције
Шарени балони на рушевинама у Турској у спомен на страдалу дјецу

ХАТАЈ - Чланови дјечијег удружења Огун Аби покренули су догађај који је привукао пажњу свих - они каче шарене балоне на рушевине у знак сећања на дјецу која су изгубила живот у разорном земљотресу који је погодио Турску 6. фебруара.

Чланови идентификују локације на којима су страдала дјеца и остављају балоне на улазима у рушевине.

-Овдје смо изгубили много анђела. Качимо балоне у име дјеце која су овде изгубила живот. Сваки балон овде представља једно дијете - каже оснивач удружења Огун Север Окур.

Наводећи да покушавају да испоруче балоне у све дијелове Хатаја, Окур је рекао да покушавају да очувају сјећање на дјецу која су изгубила живот.

-Волио бих да можемо да ставимо ове балоне у руке дјеце. Нажалост, изгубили смо нашу дјецу. Ово је био вртић и много дјеце је живјело у згради - рекао је он.

Напомиње да су учествовали у потрази и спасавањауу Адани и Хатају у првој недјељи земљотреса, Окур је рекао да га је сломио бол док је примао тијела дјеце.

-Сви се понашају као да је то нормално, али бол је сваким даном све јачи. Из олупине излазе дјечје играчке и папуче. Овај бол је нешто што се не може објаснити - рекао је он.

Хатај је један од градова који су највише погођени земљотресима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана