Санкције Јужне Кореје за лица умијешана у програме наоружавања Сјеверне

Танјуг
Санкције Јужне Кореје за лица умијешана у програме наоружавања Сјеверне

СЕУЛ - Јужна Кореја најавила је данас да ће увести санкције за још два физичка и два правна лица због њихове наводне умијешаности у програме наоружавања Сјеверне Кореје, саопштено је из Министарства спољних послова у Сеулу.

На удару санкција наћи ће се Чои Чон Гона, бивши држављанин Јужне Кореје који је стекао руско држављанство, двије компаније у његовом власништву и Сјевернокорејанац који је подржавао Чоија, саопштило је министарство, преноси Ројтерс.

Чои је оптужен да је, након стицања руског држављанства, помагао Сјеверној Кореји у илегалном финансирању активности којима се крше санкције Савјета безбједности Уједињених нација.

-Ово је први пут да је наша влада наметнула једностране санкције појединцу корејског порекла - наводи се у саопштењу министарства. За сада Ројтерс није успио да добије коментар од Чоија.

Сјеверна Кореја тестира различито нуклеарно оружје, укључујући и своју највећу интерконтиненталну балистичку ракету, појачавајући тензије са Јужном Корејом и њеним главним савезником САД.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана