Сан: Пентагон документи откривају да Путин добија хемотерапију

Танјуг
Сан: Пентагон документи откривају да Путин добија хемотерапију

ЛОНДОН- Предсједник Русије Владимир Путин наводно прима хемотерапију а његово најближе окружење би то могло да искористи да кује заверу против њега, пише у "процурјелим" документима Пентагона, како тврди британски "Сан".

Према новопроцурјелим документима, информације о саботирању Путина потекле су од неидентификованог руског извора са приступом ужим круговима Кремља.

Изричито се наводи секретар Савјета за националну безбједност Русије Николај Патрушев и начелник руског генералштаба Валериј Герасимов као организатори наводне завере.

Раније су се појавиле тврдње да је Путин болестан од рака панкреаса и да има Паркинсонову болест у раној фази.

У документу се наводи да су Николај Патрушев (71) из Савјета за националну безбједност Русије и Валериј Герасимов (67), начелник генералштаба Оружаних снага Русије, планирали да свргну Путина. Према документу, да би се ослабио Путин, руска инвазија на Украјину је морала бити саботирана, премјештајући трупе на јужни фронт.

План је требало да буде спроведен 5. марта а тада је наводно била заказана хемотерапија, па би то онемогућило Путина да "утиче на ратне напоре".

Повјерљиви документи Пентагона почели су да се појављују прије неколико недјеља, прво на платформи Дискорд за четовање, а касније и на Телеграму и Твитеру.

Тајни документи су, изгледа, штампани и фотографисани. Поред информација о кретању трупа и губицима у Украјини, документи садрже и дневне обавјештајне извјештаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана