Саливен: Чини се да је напад Ирана на Израел одбијен, пратимо ситуацију

Танјуг
Foto: Принтскрин

ВАШИНГТОН - Амерички савјетник за националну безбједност Џејк Саливен изјавио је вечерас да се чини да је напад Ирана на Израел одбијен, иако администрација предсједника САД Џозефа Бајдена и даље прати ситуацију.

Саливен је осудио напад Ирана балистичким ракетама на Израел као значајну ескалацију, додајући да изгледа да је Израел побиједио без губитака живота.

"Ово је значајна ескалација од стране Ирана, значајан догађај, а подједнако је значајно и то што смо успјели да искорачимо са Израелом и створимо ситуацију у којој нико у Израелу није страдао у овом нападу", рекао је Саливен новинарима у Бијелој кући.

Према његовим ријечима, САД су јасно ставиле до знања да ће бити тешких посљедица за овај напад и да ће радити са Израелом на томе.

Саливен је истакао да администрација предсједника Бајдена још прати ситуацију и консултује се са Израелцима о сљедећим корацима у смислу одговора.

Иранска револуционарна гарда саопштила је раније вечерас да је лансирала десетине ракета на Израел и да ће се Израел поново наћи на мети напада ако одговори. 

Наведено је да је лансирање ракета одговор за убиство политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, лидера Хезболаха Хасана Насралаха и замјеника команданта операција Корпуса Иранске револуционарне гарде Абаса Нилфорусхана.

Повезане вијести

Израелска војска: Управо су лансиране ракете из Ирана на Израел! (ФОТО)

Први снимци напада: Иран испалио више од 100 балистичких ракета на Израел (ВИДЕО)

Иран потврдио да је покренуо напад на Израел: Ово је освета за смрт вођа Хамаса и Хезболаха

Ирански званичник: Хаменеи дао наређење за лансирање ракета на Израел

Бијела кућа: Бајден наредио америчкој војсци да помогне у одбрани Израела

Трамп: Рат је могао да се спријечи

Израелска војска тврди да је ракетни напад Ирана завршен: Грађанима дозвољено да напусте склоништа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана