Шалили се на рачун Лаврова па разљутили Африканце

Срна
Шалили се на рачун Лаврова па разљутили Африканце

БИЈЕЉИНА- Њемачка се извинила због шале о леопарду, намијењене руском министру спољних послова Сергеју Лаврову, која је увриједила Африканце.

Њемачко Министарство спољних послова покушало је путем "Твитера" да се нашали реагујући на турнеју Лаврова по Африци - континенту који није увео санкције Русији.

Написали су да Лавров "није тамо да тражи леопарде, већ да покушава оправдати руску инвазију на Украјину".

Објава и симбол који је њемачко Министарство спољних послова користило на свом службеном "Твитеру" алудира на одлуку Њемачке да пошаље неке од својих напредних тенкова "Леопард два" у Украјину, као помоћ у рату против Русије.

Али, виши функционер Афричке уније Еба Калондо увриједио се и упозорио да се на овај начин његов континент представља само као - континент дивљих животиња, преносе портали.

Калондо, портпарол предсједника Афричке уније Мусе Факија Махамата, одговорио је на објаву њемачке владе, питајући - Да ли су Африка, њени људи и дивље животиње "само шала" за Њемачку?

"Спољна политика није шала и не би се требала користити за прикупљање јефтиних геополитичких бодова", написао је Калондо.

Њемачко министарство спољних послова одмах се извинило уз објашњење да објава није имала намјеру да их увриједи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана