Сакс: У Демократској странци САД влада хаос

Танјуг
Сакс: У Демократској странци САД влада хаос

ВАШИНГТОН - Амерички милијардер Дејвид Сакс оценио је да у Демократској странци САД влада хаос због, како наводи, скривања истине о стању предсједника Џозефа Бајдена.

-Једна странка је уједињена јер је прошле године одржала снажне предизборе и омогућила бирачима да изаберу свог лидера. Друга је у хаосу јер је сакрила истину о стању предсједника и намјештала предизборе у његову корист, спречавајући да се појаве алтернативе -написао је Сакс на платформи Икс.

Претходно је гувернерка америчке државе Масачусетс Маура Хили из редова демократа отворено позвала Бајдена да послуша амерички народ и размисли о напуштању изборне трке.

Почетком јула, демократски конгресмен Лојд Догет постао је први активни члан Представничког дома који је позвао Бајдена да се повуче. Догет је истакао да је Бајден вриједно радио за добробит Сједињених Америчких Држава, али да је сада инфериорнији у односу на републиканца Доналда Трампа у истраживањима јавног мњења, а да дебате које су вођене нису промијениле ситуацију. Амерички медији сагласни су у оцјени да је Бајден био лош на првој дебати са републиканцем Доналдом Трампом, која је одржана 28. јуна у Атланти. Друга дебата заказана је за 10. септембар.

Амерички предсједнички избори биће одржани 5. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана