Сахрана Раисија: Стотине хиљада људи на улицама Техерана, Хамнеи предводи молитву

Танјуг
Сахрана Раисија: Стотине хиљада људи на улицама Техерана, Хамнеи предводи молитву

ТЕХЕРАН- Стотине хиљада људи окупило се јутрос на улицама Техерана како би присуствовало сахрани иранског предсједника Ебрахима Раисија и других званичника који су погинули у паду хеликоптера, преноси ИРНА.

Гувернер Техерана Алиреза Фахари саопштио је да је главни град Ирана добро припремљен за одржавање "величанствене" погребне поворке, како би се опростио од предсједника Раисија и других званичника који су страдали у паду хеликоптера 19. маја на сјеверозападу земље.

Ирански врховни вођа ајатолах Сејед Али Хамнеи предводиће молитву за покојног предсједника и његову пратњу на Универзитету у Техерану, рекао је Фахари.

Он је додао да ће након молитве бити одржана погребна поворка на релацији од Техеранског универзитета до трга Азади.

Тродневни погребни обреди поводом смрти иранског предсједника Ебрахима Раисија почели су јуче у граду Табриз у иранској покрајини Источни Азербејџан.

Иранска агенција ИРНА извјестила је да се велики број вјерника и ожалошћених окупио у Табризу на тргу Шахид.

Тијело Раисија је након тога премјештено у град Ком, где су одржани даљи обреди у уторак поподне по локалном времену.

Данас је дан жалости и нерадни дан у Ирану, а тијело Раисија је премештено у иранску престоницу Техеран, гдје ће врховни лидер Ирана Али Хамнеи одржати саборне молитве за Раисија и друге жртве несреће.

Раисијево тијело ће сутра бити премјештено у град Бирџанд, престоницу покрајине Јужни Хорасан, а сахрана ће бити одржана у четвртак увече у граду Машад у Храму Имама Резе.

Раиси и ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан и други званичници погинули су када се хеликоптер срушио 19. маја на сјеверозападу Ирана.

У инциденту су такође погинула два тјелохранитеља, два пилота и један члан посаде, наводи Ирна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана