САД: Тужилаштво каже да је Трампу било наређено да врати сва повјерљива документа

Танјуг
САД: Тужилаштво каже да је Трампу било наређено да врати сва повјерљива документа

ВАШИНГТОН - Америчко федерално тужилаштво саопштило је да посједује доказе да је Доналд Трамп обавијештен да не може да задржи никакве повјерљиве документе, након што му је прошле године упућен судски позив да их врати.

У саопштењу тужилаштво наводи да се испитује да ли је Трампов накнадни пропуст да се у потпуности повинује налогу суда био намјерни чин опструкције који је извршио бивши предсједник, преноси лондонски дневник Гардијан.

Раније упозорење, које је Трампу пренио његов адвокат Еван Коркоран, могло би да буде значајно у кривичној истрази Трамповог односа према повјерљивим материјалима, јер доказује да је бивши амерички предсједник знао за налог суда.

Прошлог јуна, Трампов адвокат Коркоран је пронашао отприлике 40 повјерљивих докумената у складишту на имању у Мар-а-Лагу, а Министарство правде је обавијестио да на Трамповом имању више нема повјерљивих материјала.

Након што се ФБИ касније вратио са налогом за претрес и заплијенио 101 додатни повјерљиви документ, испоставило се да је та Коркоранова тврдња била нетачна.

Федерална истрага коју води специјални истражитељ Џек Смит, настоји да утврди да ли је Трамп организовао да се кутије са повјерљивим документима премјесте из складишта у Мар-а-Лагу како би могао незаконито да их задржи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана