САД: Троје убијених, осморо рањено у масовној пуцњави на паркингу

Танјуг
Foto: Јаху

ФОРТ ВОРТ - Најмање три особе су убијене, а осам рањено у масовној пуцњави у Форт Ворту у Тексасу након локалног фестивала, рекли су званичници у уторак, у најновијем инциденту оружаног насиља око празника 4. јула.

Пуцњава се догодила у понедјељак нешто прије поноћи на паркингу, потврдила је полиција у уторак.

Једна је особа проглашена мртвом на мјесту несреће, а двије су умрле у болници, док је додатних осам особа хоспитализовано, али њихово стање није познато, извијестио је "ЦБС Њуз". Подружница "АБЦ Њуза" рекла је да је 10 жртава било одраслих, а једна је била малољетник.

Пуцњава се догодила у насељу Комо у Форт Ворту неколико сати након завршетка годишњег КомоФеста. Фестивал је прослава празника 4. јула на који Сједињене Државе славе своју независност.

Мотив пуцњаве и број осумњичених за сада нису јасни. Нема хапшења.

"Не знамо је ли ово повезано с домаћим околностима, је ли повезано с бандама. У овом је тренутку прерано рећи", рекао је Шаун Мареј, виши званичник полицијске управе Форт Ворта.

Сједињене Државе боре се с великим бројем масовних пуцњава и инцидената оружаног насиља. До сада је у 2023. у земљи било више од 340 масовних пуцњава, према подацима које је прикупила Архива оружаног насиља, која дефинише масовну пуцњаву као инцидент у којем су најмање четири особе упуцане, искључујући стријелца, преноси "Индија Тудеј".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана