САД: Смртоносна мећава у Бафалу однијела најмање 13 живота

ГС
САД: Смртоносна мећава у Бафалу однијела најмање 13 живота

ЊУЈОРК - Најгора мећава у посљедњих 45 година погодила је за викенд град Бафало у држави Њујорк, а у њој је страдало најмање 13 људи.

Страхује се да би број жртава могао да расте, јер су се тек данас стекли временески услови да спасилачке службе у пуном капацитету откривају тијела преминулих у сметовима снијега и аутомобилима на путу.

Смртоносна мећава је започела у петак и трајала током божићних празника, а обилне сњежне падавине су биле пропраћене изузетно ниским температурама, преноси Ројтерс.

Бафало се налази на обали језера Ири близу границе са Канадом, а специфична локална клима је допринијела томе да посљедице временских непогода овдје буду још горе него у другим дијеловима САД које су такође захватиле зимске олује и мећаве. Временска прогноза не слути на добро, јер се очекује да послије данашњег кратког затишја снијег опет почне да пада у уторак.

Гувернерка државе Њујорк Кети Хочул изјавила је да је ово катастрофа која се дешава једном у животу и која ће вјероватно ући у историју као “Мећава 22”. Најснажија мећава у историји задесила је Бафало 1977. године, када је убила скоро 30 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана