САД шаљу Украјини опрему и наоружање вриједне 300 милиона долара

Танјуг
САД шаљу Украјини опрему и наоружање вриједне 300 милиона долара

ВАШИНГТОН - Администрација предсједника САД Џозефа Бајдена данас је најавила нови пакет помоћи за Украјину, који укључује опрему и наоружање у вриједности од 300 милиона долара, саопштио је Стејт департмент.

Како се наводи из Пентагона, ово представља 55. траншу војне опреме Бајденове администрације, која ће бити обезбијеђена из постојећих залиха Министарства одбране за Украјину од августа 2021. године.

Предвиђени пакет укључује могућности за подршку украјинској непосредној противваздушној одбрани, артиљерији и противтенковским наоружањем.

Пентагон такође наводи да нова помоћ Кијеву укључује противваздушне ракете Стингер, додатну муницију за ракетне системе високе покретљивости (ХИМАРС), артиљеријске метке калибра 155 милиметара, укључујући високоексплозивне метке и касетну муницију двоструке намјене, артиљеријске гранате калибра 105 мм, АТ-4 противоклопне системе…

-Безбједносна помоћ Украјини остаје паметна инвестиција у нашу националну безбједност. Одвраћа потенцијалну агресију на другим мјестима у свијету, истовремено јачајући нашу одбрамбену индустријску базу и стварајући висококвалификована радна мјеста за амерички народ - наведено је у саопштењу Пентагона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана