САД осудиле терористички напад: Насиље нема оправдање

Срна
САД осудиле терористички напад: Насиље нема оправдање

ВАШИНГТОН - Амерички државни секретар Ентони Блинкен осудио је данас палестински напад на синагогу у источном Јерусалиму, рекавши да насилни акти одмазде немају оправдање.

Блинкен је истакао да “насилна одмазда над цивилима никада није оправдана” и да је “одговорност сваког да предузме кораке да смири тензије, а не да их распламсава”.

- Напад у петак (27. jануара) био је више од напада на појединце, то је био и напад на универзални чин практиковања вјере. Ми то најоштрије осуђујемо - навео је Блинкен, што је оббјављено по његовом доласку у Тел Авив у оквиру тродневног путовања на Блиски исток.

Он је додао да САД осуђују и терористички напад у суботу, 28. јануара, у Јерусалиму у којем су рањени отац и син.

Израелска полиција саопштила је да се у петак догодио терористички напад на синагогу у источном Јерусалиму у насељу Неве Јаков, када је у пуцњави убијено седам особа. Нападач, 21-годишњи становник источног Јерусалима, убијен је у сукобу са полицијом.

Напади у петак и суботу изведени су као одговор на убиство 10 Палестинаца - девет у избјегличком кампу Џенин и једног у граду Ал Рам за вријеме рације израелских снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана