САД: Некада угледни адвокат проглашен кривим за убиство супруге и сина VIDEO

Танјуг
Foto: Принтскрин

КОЛУМБИЈА- Некада угледни адвокат из Јужне Каролине Алекс Мардо (54) проглашен је кривим за убиство своје супруге и сина и пријети му затворска казна од најмање 30 година.

Порота је расправљала мање од три сата прије него што је у четвртак увече на крају шестонедјељног суђења осудила Мардоа за убиство супруге Меги (52) и најмлађег сина Пола (22), објавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Како се наводи, за свако убиство Мардоу пријети 30 година до доживотног затвора без условног отпуста.

Меги и Пол Мардо су упуцани из непосредне близине у близини одгајивачница за псе на породичном имању 7. јуна 2021. године.

"Докази о кривици су огромни“, рекао је судија Окружног суда у Јужној Каролини Клифтон Њуман када је одбио захтјев одбране за поништавање суђења.

Судија је заказао изрицање пресуде за петак ујутру.

Мардо је некада био утицајни адвокат у Јужној Каролини, а деценијама до 2006. године чланови његове породице су били водеćи тужиоци у области.

Током суђења се, међутим, сазнало да је годинама крао од својих адвокатских помоћника и клијената да би задовољио своју зависност од лијекова против болова и омогућио себи екстравагантан начин живота.

Мардо је тврдио да није крив за убиства, али је признао да је лагао о свом алибију и финансијском криминалу, што је нарушило његов кредибилитет код пороте.

Суд је такође сазнао за Мардоов бизарни покушај да исценира сопствену смрт да би добио осигурање само три мјесеца након што је убио супругу и сина.

О његовој причи је и Нетфликс направио филм, а документарац о случају Алекса Мардoа "Murdaugh Murders: A Southern Scandal" је објављен и један је од најгледанијих филмова на овој стриминг платформи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана