САД: Нећемо оклиjевати да уведемо додатне санкције Русији и Сjеверној Кореји

Танјуг
САД: Нећемо оклиjевати да уведемо додатне санкције Русији и Сjеверној Кореји

ВАШИНГТОН - Администрација председника САД Џозефа Бајдена ''неће оклијевати'' да уведе додатне санкције Русији и Сјеверној Кореји ако закључе било какве нове послове са оружјем, саопштено је из америчког Стејт департмента.

-Већ смо предузели низ акција да санкционишемо ентитете који су посредовали у продаји оружја између Сјеверне Кореје и Русије и нећемо оклијевати да уведемо додатне мјере ако то буде потребно - рекао је портпарол Стејт Департмента Метју Милер, преноси Ројтерс.

Милер је оценио да је ''забрињавајуће'' што Русија и Сјеверна Кореја разговарају о повећању сарадње која би, како је рекао, могла да наруши резолуције Савета безбједности Уједињених нација (СБУН)“.

- Када видите нешто што изгледа као повећана сарадња и, вјероватно, војни трансфери, то је прилично забрињавајуће и потенцијално би представљало кршење више резолуција  -  рекао је портпарол.

Предсједници Русије и Северне Кореје, Владимир Путин и Ким Џон Ун, састали су се јуче на космодрому Восточни, у Русији.

Јављено је да је са Кимом у Русију пошао и Јо Чун Ријонг, званичник владајуће странке који се Киму такође био придружио у недавним обиласцима фабрика за производњу артиљеријских граната и пројектила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана